Andrei Baciu (MS): 4.062 de medici de familie au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate pentru testare COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a informat, joi, că 4.062 de medici de familie au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate pentru testarea COVID-19.

„A crescut şi numărul cabinetelor medicilor de familie care efectuează testare împotriva SARS-CoV-2. În momentul de faţă, avem 4.062 de cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate pentru a efectua testarea”, a afirmat Andrei Baciu.

50.000 de doze de Molnupiravir, distribuite în centrele de evaluare

Potrivit secretarului de stat, cele 50.000 de doze de Molnupiravir, folosite în tratamentul COVID-19 şi sosite în ţară, au fost distribuite de către Direcţiile de sănătate publică centrelor de evaluare.

„Molecula special dezvoltată şi aprobată pentru tratamentul pacienţilor împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 Molnupiravir, cele 50.000 de doze au fost distribuite prin Direcţiile de sănătate publică şi au ajuns în centrele de evaluare. Acest tratament este pentru pacienţii care se prezintă şi cărora li se recomandă acest tratament – pacienţi cu forme uşoare sau medii, pacienţi care ajung în primele momente ale bolii, nu tardiv. Acestea se eliberează în aceste centre de evaluare”, a explicat secretarul de stat.

Baciu a menţionat că a crescut rata de ocupare la nivel naţional a paturilor destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus de la 34,05% săptămâna trecută la 45,19% în această săptămână, iar pe judeţe există o variaţie importantă între 17,52% şi 67,73%.

„Conform reglementărilor existente în acest moment, în funcţie de rata de ocupare a paturilor se stabileşte şi felul în care funcţionează şcolile pentru săptămâna următoare. Din moment ce nu s-a depăşit pragul de 75%, săptămâna viitoare toate şcolile îşi vor continua activitatea în formatul fizic, cu excepţiile punctuale în care există cazuri în clase sau în şcoli”, a anunţat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.