Andrei Baciu: Peste 1,3 milioane de certificate digitale europene, emise până în prezent

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a declarat că până în prezent, în România, au fost generate 1.333.398 de certificate digitale europene, 82% dintre acestea fiind certificate COVID care atestă vaccinarea.

“Certificatul digital european a fost lansat la sfârşitul lunii iunie, iar până în momentul de faţă au fost generate 1.333.398 de certificate, 82% dintre acestea sunt certificate COVID care atestă vaccinarea “, a precizat Andrei Baciu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a menţionat situaţia la zi privind procesul de vaccinare în cadrul operatorilor privaţi.

“Avem, până în momentul de faţă, 587 de companii care au demarat această activitate în 38 de judeţe, deci, nu în toate judeţele din România, dintre care 92 de operatori din domeniul HORECA în 21 de judeţe. Această activitate a fost desfăşurată cu ajutorul a 213 echipe mobile, vaccinându-se astfel 67.106 persoane, dintre care 3.455 din domeniul HORECA. Braşov, Alba şi Bihor – în top, ca şi în săptămânile trecute şi la numărul de operatori economici, cât şi la numărul de persoane vaccinate”, a mai declarat Baciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.