Andrei Baciu: România este în grafic cu implementarea certificatului digital european. Lansarea, programată la 1 iulie

Vicepreşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a declarat că România este în grafic cu implementarea certificatului digital european privind COVID-19, document care va facilita călătoriile între state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale.Certificatul este programat pentru a fi lansat la 1 iulie.

”Certificatul digital european privind COVID, se lucrează de mai bine de două luni de zile, cu toate instituţiile implicate. Suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment”, a afirmat Andrei Baciu, în cadrul unei conferințe de presă.

Andrei Baciu a spus că certificatul va ajuta, la nivel european, să avem o abordare uniformă.

”Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat digital european privind COVID. Va facilita călătoriile înre state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folosi în România modelul prezentat de Comisia Europeană, cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a explicat Andrei Baciu.

Baciu a precizat că certificatul este programat pentru a fi lansat la 1 iulie, iar în România va exista un portal dedicat.

”Vom crea un cont, ne autentificăm, vom primi pe email un link, de unde putem descarca certificatul. Certificatul se referă la trei situaţii: la vaccinare – faptul că suntem vaccinaţi, se poate referi la recuperare – faptul că am trecut prin boală, sau absenţa infectării, dată de un rezultat RT- PCR negativ”, a mai precizat Baciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.