Andrei Baciu: România, locul 15 în Europa şi 28 la nivel mondial privind regimul complet de vaccinare anti-COVID

România se situează pe locul 15 la nivel european şi pe locul 28 la nivel global în ceea ce priveşte administrarea ambelor doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, a informat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

„Ţinând cont de administrarea unui regim complet de vaccinare, România se situează pe locul 15 la nivel european şi pe locul 28 la nivel global”, a afirmat secretarul de stat.

Baciu a menţionat că, până în acest moment, România a recepţionat 14.720.749 de doze de vaccin anti-COVID şi au fost administrate 8.288.345, reprezentând 56,30%.

Până la data de 6 iunie, s-au înregistrat 20.317 doze pierdute, pentru motive neimputabile, reprezentând 0,2% din totalul dozelor utilizate.

În luna iunie, România urmează să primească un total de 6.538.961 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit secretarului de stat, până în prezent, 527 de companii, dintre care 83 din domeniul Horeca, au demarat activitatea de imunizare a angajaţilor şi a familiilor acestora. Activitatea de vaccinare s-a desfăşurat cu ajutorul a 138 de echipe mobile, iar până acum au fost vaccinate 47.405 persoane în acest fel, dintre care 2.366 din domeniul Horeca.

Ca şi în săptămânile anterioare, judeţele Braşov, Alba şi Bihor sunt pe primele locuri privind numărul de operatori economici care s-au implicat în vaccinarea anti-COVID a angajaţilor: 85 – Braşov, 60 – Alba şi 37 – Bihor. În ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate, Braşovul se află, de asemenea, în fruntea clasamentului cu 5.337 de persoane. În această săptămână, au încheiat acţiunea de vaccinare 133 de operatori economici şi demarează activitatea de imunizare alţi 15, cu peste 100 de angajaţi.

Cu ajutorul echipelor mobile şi al centrelor mobile au fost vaccinate 17.035 de persoane. Au funcţionat 24 de centre mobile de vaccinare anti-COVID.

Prin intermediul caravanelor şi al echipelor mobile, în mediul rural, până în acest moment, au fost vaccinate 18.870 de persoane.

În Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’, unde există două fluxuri de vaccinare cu ser de la Johnson&Johnson, au fost imunizate 300 de persoane.

La Aeroportul Internaţional Craiova au fost vaccinate 114 persoane, la Aeroportul Internaţional Iaşi – 218, la Aeroportul Internaţional Transilvania din Târgu Mureş şi Aeroportul Internaţional Suceava – 42.

La centrul de la vama Nădlac II, Arad, au fost vaccinate 278 de persoane, la Punctul de Trecere a Frontierei din Borş, Bihor – 104 persoane, iar la Petea, Satu Mare – 184 de persoane.

În proximitatea Gării din Constanţa există, de asemenea, un centru de vaccinare unde au fost imunizate 59 de persoane.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.