Andrei Baciu: Un grup de experţi va analiza datele privind raportarea persoanelor decedate de COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunţat, luni, că un grup de experţi va analiza situaţia raportărilor cu privire la persoanele decedate în urma infecţiei cu noul coronavirus.

“Există un grup de experţi care va analiza toate aceste chestiuni şi sperăm noi că în termenul cel mai scurt va putea să explice toate aceste nelămuriri. (…) Trebuie să proceseze toate datele şi important este ca tot acest grup de lucru să poată să vină cu o analiză serioasă, fără dubii, astfel încât lucrurile să fie clare pentru absolut oricine”, a afirmat Andrei Baciu, la un post de televiziune.

Secretarul de stat a spus că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se ocupă de aceste platforme, care “nu pot fi modificate” şi care sunt gestionate la “cel mai înalt nivel”.

“Toate aceste baze de date sunt gestionate, desenate, arhitectura sistemului, platforma în sine este gestionată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Date care nu pot fi modificate. A spus-o de curând şi STS într-un comunicat oficial. Inclusiv la nivelul platformei de vaccinare putem să vedem că nu a existat niciun fel de breşă de securitate şi nu poate oricine să intre şi să facă ce doreşte pe acea platformă. Standardul de calitate pe toate aceste platforme gestionate de către STS este cel mai înalt. (…) Mie îmi este dificil şi teoretic să vă spun cum în această platformă cineva ar putea să facă aceste chestiuni. Nu pot să îmi dau seama cum tehnic ar putea să fie aceste lucruri fezabile, dar foarte bine să vină o comisie şi să analizeze”, a arătat secretarul de stat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.