Andrei Baciu: Vaccinarea anti-COVID a salariaţilor operatorilor economici, fără programare în platformă

Vaccinarea anti-COVID în cazul salariaţilor operatorilor economici se va realiza fără programare în platformă, în baza unor liste întocmite de angajatori, a anunţat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV.

„Am primit foarte multe solicitări şi am şi avut în ultimele săptămâni diverse întâlniri cu organizaţiile şi asociaţiile care reprezintă mediul privat din România în această idee de a organiza centre de vaccinare care să accelereze practic accesul angajaţilor respectivi la vaccinare. (…) Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spaţiu adecvat, care să îndeplinească practic aceleaşi condiţii ca şi centrele de vaccinare normale. Vaccinarea angajaţilor se va realiza fără programare în platforma de programare. Planificarea la vaccinare – practic, angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile, care îşi doresc să se vaccineze, listele respective se transmit către DSP-uri, care, pe baza datelor primite, realizează planificarea efectivă a vaccinării, ţinând cont, evident, de numărul persoanelor care îşi doresc, de dimensiunea activităţii şi de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activităţii de vaccinare. Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunţate prin grija angajatorilor”, a explicat Baciu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că operatorii economici care deţin personal medico-sanitar propriu îşi vor organiza acţiunea de vaccinare în sediile proprii cu ajutorul acestui personal.

„Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar se vor constitui echipe mobile, ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Dacă, la fel, operatorii economici au personal medico-sanitar, dar nu au suficient, la fel, aceste acţiuni vor fi completate cu personalul din respectivele centre şi solicitările vor merge către DSP. Pentru operatorii economici care au mai puţin de 100 de angajaţi, practic, aceştia vor întocmi liste cu angajaţii care doresc să se vaccineze, le trimit către DSP-uri judeţene şi acestea vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe”, a precizat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.