Angajații din instituții publice de asistență socială ar putea fi obligați să se vaccineze, să prezinte un test negativ sau dovada că au trecut prin boală

Guvernul a analizat în primă lectură proiectul de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri, la Palatul Victoria.

„Am avut astăzi în ședința de guvern două ordonanțe în primă lectură, despre care vom discuta în perioada următoare. În primul rând, am discutat despre proiectul de ordonanță de urgență care stabilește că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau, în caz contrar, să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală. Acesta este un proiect de ordonanță în primă lectură”, a precizat prim-ministrul.

Întrebat dcă testarea se va face pe banii angajaţilor, premierul a afirmat: ”În acest moment, aceasta este varianta”.

Florin Cîţu a subliniat că statul oferă vaccinarea anti-COVID-19 graturită, dar a explicat că se va mai discuta acest aspect, actul normativ fiind doar în prima lectură.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.