Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) începe pe 20 iulie cea de-a doua serie a primului curs pentru îmbunătățirea practicii medicale, parte a unei serii de cursuri online gratuite, începute în luna iunie.
Potrivit ANMCS, „într-o perioadă scurtă de timp la primul Curs s-au înscris 345 participanți dintre care peste 70% medici, restul fiind farmaciști, psihologi, asistenți medicali, responsabili cu managementul calității în spitale și evaluatori.
Ca urmare, s-a decis ca programul educațional al ANMCS să se desfășoare în două serii:
– Seria A, în perioada 09-12 iunie 2020, de la 9.30 la 15.30, zilnic;
– Seria B, în perioada 20-23 iulie 2020, de la 9.30 la 15.30, zilnic.
Astfel, începând cu 20 iulie va demara a doua sesiune a primului curs ANMCS: “Riscurile clinice asociate medicației psihotrope și efectele adverse asociate asistenței medicale psihiatrice induse de medicația nonpsihotropă”.
Cursul este adaptat la situația pandemică actuală și aduce în discuție instituirea unor măsuri de profilaxie specifică pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus sau a unei evoluții severe a infecției. În cadrul cursului este prezentată și o metodologie de abordare unitară a bolnavului cu afecțiuni psihice, precum și a celor care vor avea dificultăți din cauza depresiei post pandemie. De asemenea, sunt prezentate și studii de caz anonimizate petrecute în unități sanitare acreditate din țară.
Cursul “Riscurile clinice asociate medicației psihotrope și efectele adverse asociate asistenței medicale psihiatrice induse de medicația nonpsihotropă” se desfășoară în colaborare cu Academia de Științe Medicale din România și este coordonat de Acad. Prof. Univ. Dr. Dragoș Marinescu, cu susținerea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.
La finalul cursului, se eliberează diplome de participare, dar și certificate de absolvire medicilor membri ai CMR, acest eveniment științific fiind creditat cu 20 de puncte de Educație Medicală Continuă. De asemenea, evaluatorii de servicii de sănătate participanți primesc 20 Puncte de Formare Continuă, a subliniat Dr. Elena Dumitrașcu, directorul general al ANMCS.
Cursurile online organizate de ANMCS vor fi extinse și pe în alte specialități medicale și se adresează medicilor, managerilor, dar și profesioniștilor din sănătate care desfășoară activități conexe actului medical interesați de creșterea calității serviciilor medicale și siguranței pacientului.”