ANMDM cere colaboratorilor să anunțe din timp retragerea dosarelor de autorizare

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) cere sprijin companiilor farmaceutice, să anunțe din timp intenția de retragere a unor dosare de autorizare. Astfel, ANMDM dorește să nu piardă timp prețios în activitatea de evaluare în vederea autorizării de punere pe piață a unor medicamente, se arată într-un anunț al agenției. Demersul vine în contextul întârzierilor din ultimele luni în soluționarea solicitărilor înregistrate.

„ANMDM reiterează angajarea, în ultimele două luni, într-un proces dinamic de recuperare a întârzierilor în soluționarea solicitărilor, înregistrate în timp, proces care a devenit posibil printr-o realocare a resurselor existente și un management adecvat”, se precizează în anunț.

Totodată, ANMDM adresează asociațiilor de producători de medicamente (ARPIM, APMGR, PRIMER) rugămintea de a transmite mesajul tuturor membrilor. Un parteneriat real între toate părțile implicate în piața farmaceutică reprezintă unica soluție pentru îndeplinirea obiectivului comun de protejare a sănătății publice, susțin reprezentanții agenției.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.