ANMDM retrage 38 de autorizații de distribuție angro de medicamente

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunță că a retras, începând de la 1 martie 2019, nu mai puțin de 38 de autorizații de distribuție angro de medicamente. Deținătorii autorizațiilor sunt obligați să depună în maximum trei zile autorizațiile în original, pentru a fi retrase.

Decizia vine ca urmare a efectelor produse de Ordinul ministrului sănătății nr. 131/2016 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea unităților de distribuție angro de medicamente de uz uman, certificarea de bună practică de distribuție și înregistrarea brokerilor de medicamente de uz uman. Conform prevederilor legale, distribuitorii angro aveau la dispoziție maximum doi ani pentru a obține certificatul de bună practică de distribuție angro și autorizația de distribuție conform modelului actualizat.

Astfel, își vor putea continua activitatea de distribuție angro de medicamente doar unitățile de distribuție angro autorizate, care au fost inspectate până la data de 28 februarie 2019, în vederea obținerii certificatelor de bună practică de distribuție angro și a autorizațiilor în noul format.

Totodată, celor 38 de unități rămase fără autorizație li se adaugă alte trei unități ale căror autorizații de distribuție angro au fost suspendate, până la rezolvarea deficiențelor și obținerea certificatului de bună practică de distribuție angro și a autorizației în noul format.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.