ANMDM urgentează emiterea autorizațiilor pentru medicamente

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) intenționează să scurteze procesul de autorizare a medicamentelor. Această măsură face parte din inițiativele demarate de noua conducere a agenției menite să eficientizeze activitatea acesteia, se arată într-un comunicat de presă.

Întrucât una din prioritățile ANMDM este recuperarea rapidă a întârzierilor în emiterea autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, agenția va accelera și ritmul întrunirilor comisiei speciale, care vor deveni săptămânale. Comisia urmează să se întrunească vineri și va evalua aproximativ 60 de dosare. „Pentru a asigura o dinamică adecvată procesului, frecvența întrunirilor Comisiei de autorizare de punere pe piață a medicamentelor crește, devenind săptămânală. Până în prezent, comisia se întrunea o dată pe lună”, se arată în comunicat.

În ultima ședință, care s-a desfășurat săptămâna trecută, au fost avizate favorabil 55 de dosare care se referă la medicamente destinate tratamentului unor afecțiuni din arii terapeutice importante precum oncologie, diabet, hepatită și HIV, ducând implicit la facilitarea accesului pacienților la aceste tratamente.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.