ANMDMR anunță că România se confruntă cu un deficit de medicamente pe baza de temozolomidă, folosite în tratamentul cancerului

România se confruntă în ultimul timp cu un deficit de medicamente pe bază de temozolomidă, anunță Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDMR). Potrivit ANMDMR, totul se întâmplă din cauza unor motive legate de fabricație. Medicamentele pe bază de de temozolomidă sunt folosite în tratamentul oncologic al tumorilor cerebrale, atât la adulți, cât și la copii.

 

Când ar urma să ajungă din nou medicamentele în România

 

„Referitor la disponibilitatea acestora în continuare, Agenția a fost informată cu privire la livrarea în perioada 8-10.10.2019 a unei cantități de TEMODAL 100 mg capsule către distribuitorii parteneri ai companiei MSD BV. TEMODAL 20 mg capsule se va livra către distribuitorii MSD BV în perioada 17-18.10.2019”, transmite, printr-un comunicat de presă, Agenția Națională a Medicamentului.

 

Numeroase sesizări cu privire la lipsa medicamentului de la finalul lunii august încoace

 

Pe site-ul medicamentelipsa.ms.ro (care aparține de Ministerul Sănătății) există constant sesizări cu privire la lipsa medicamentelor pe bază de temozolomidă. Numărul acestora a crescut de la finalul lunii august încoace.

„TEMODAL 100 mg (TEMOZOLOMIDUM), capsule – este în discontinuitate temporară din motive de fabricaţie, toată luna septembrie, estimându-se reluarea comercializării în luna octombrie 2019″, anunțau, pe 2 septembrie, reprezentanții Ministerului Sănătății.

„TEMODAL 140 mg (TEMOZOLOMIDUM), capsule – nu mai este pe piaţă din martie 2019, conform deciziei deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă, din motive comerciale”, este un alt răspuns oferit de Ministerul Sănătății, pe același site, în data de 3 septembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.