ANPC: Amenzi de 32.000 de lei pentru nereguli la cantinele unor spitale bucureştene. Ce deficiențe au fost constatate

sursa foto: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor/Facebook

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor ai Municipiului Bucureşti (CPCMB) au amendat cu 32.000 de lei cantinele a două spitale bucureştene şi au decis oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

„În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, au fost constatate nereguli importante. Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB să ia decizia aplicării unor sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 lei, precum şi aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, pentru cantinele a două dintre spitale”, se menţionează în comunicatul ANPC.

Cel de-al treilea spital, respectiv cel de chirurgie oro-maxilo-facială, nedispunând de o bucătărie proprie, realizează servirea mesei către pacienţi folosind serviciile unei firme de catering, la care a fost extins controlul şi unde a fost, de asemenea, oprită temporar prestarea serviciului până la remedierea deficienţelor.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat marţi modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC la cele trei spitale controlate au fost: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ştefan, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, în timp ce unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, în locurile menţionate erau utilizate veselă depreciată, cu uzură avansată, ustensile cu rugină, frigidere neigienizate cu prezenţa unor insecte moarte, hote din inox neigienizate cu acumulări de grăsime şi arsuri, era folosit un sistem de ventilaţie neigienizat, în timp ce coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată, ceea ce determină formarea de rugină.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.