ANPC: Produse etichetate fals, ca dezinfectant de mâini

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că în București a fost găsite la comercializare dezinfectat fals pentru mâini, vândut sub marca ”Kolonya – eau de cologne”.

Dezinfectantul fals a fost depistat după ce ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale, un control pe această temă, pentru a se găsi toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.

Ca nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept ”dezinfectant de mâini”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei, se arată în același comunicat.

ANPC va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii țări, și îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenție și permanent piața, astfel încât să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, în timpul actului comercial, de către operatorii economici.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.