ANT: Nouă vieți salvate în urma realizării de transplant

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT) au anunțat că viețile a nouă români au fost salvate după ce două familii din București au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi de la rudele lor pacienți.

„Maratonul pentru viaţă a început în zorii zilei (n.r. de miercuri), la Spitalul Clinic de Urgență București. Aici, familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, trei pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, alţi doi se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare. Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Floreasca a făcut dovada profesionalismului, alături de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat şi rinichi, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București pentru cornee şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina”, se arată într-un comunicat al ANT.

Potrivit aceleiași surse, aproape concomitent, la Spitalul Clinic de Urgență Sf.Pantelimon, a altă familie își dădea acordul de a dona organele rudei a cărei viață nu a mai putut fi salvată.

„Astfel, alte patru destine au fost schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant renal şi cornee. Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Sf. Pantelimon Bucureşti – prima verigă din această activitate atât de complexă şi sensibilă. Este prima acţiune de coordonare transplant care s-a realizat anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Echipa Institutului Clinic Fundeni a realizat prelevarea rinichilor, iar cea a Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a încheiat prelevarea corneei”, potrivit comunicatului ANT.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.