ANT: Prelevare de organe și țesuturi la SJU Baia Mare, de la un pacient de 51 de ani, decedat în urma unui traumatism cranian sever

sursa foto: Agenția Națională de Transplant/Facebook

O nouă prelevare de organe și țesuturi a avut loc la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia -Mare, de la un pacient de 51 de ani, decedat în urma unui traumatism cranian sever, informează Agenția Națională de Transplant (ANT).

„La Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare s-a realizat o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Familia unui pacient de 51 de ani, decedat în urma unui traumatism cranian sever, a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, acordând altor oameni o şansă la viaţă. Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 2 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal şi pentru alţi 2 pacienţi care aşteptau un transplant de cornee”, potrivit ANT.

Potrivit sursei citate, echipele de chirurgi ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca (condusă de Dr. Andrei Tomuţa) şi Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice (Dr. Ioana Manole) au încheiat cu succes intrevenţiile de prelevare pentru rinichi şi cornee.

„Astfel, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, echipele de transplant, coordonate de Dr. Liviu Constantin şi Dr. Silviu Moga, vor aduce speranţa la o viaţă mult mai bună pentru alţi doi pacienţi, aflaţi pe listele de aşteptare pentru un transplant renal. Alţi doi pacienţi se vor bucura de culorile vieţii, în urma intervenţiilor de transplant cornee desfăşurate la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti”, anunță sursa citată.

ANT informează că la Baia Mare a fost prezentă şi echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, dar din motive medicale organul nu a fost eligibil pentru transplantare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.