ANT: Primul transplant renal la un pacient cu infecție HIV din România, la Institutul Clinic Fundeni

La Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni, a fost realizat primul transplant renal și implicit primul transplant de organ solid la un pacient cu infecție HIV, din România, informează Agenția Nationala de Transplant (ANT).

Potrivit sursei citate, este vorba despre o pacientă în vârstă de 29 de ani, aflată în program de hemodializă de aproximativ 10 luni, cu afectare renală în cadrul unei vasculite asociate ANCA și infectie HIV controlată.

”Echipa care a participat la efectuarea și managementul transplantului a fost formată din: Conf. Dr. Cătălin Baston ( medic primar urolog), Dr. Ionuț Manea (medic primar urolog), Dr. Liliana Domnișor (medic primar anestezie și terapie intensivă), Prof. Dr. Ileana Constantinescu (medic primar virusologie, imunologie, biologie moleculară) și Asis. Univ. Dr. Bogdan Sorohan (medic specialist nefrolog)”, potrivit ANT.

”Mulțumim tuturor colegilor care și-au unit forța și priceperea pentru realizarea acestui transplant complex!”, transmite ANT.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.