ANT: Transplant de ficat şi rinichi, de la o persoană aflată în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia -Mare

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a anunţat că trei pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant, datorită gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare, a cărei rudă se afla în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr Constantin Opriş” Baia -Mare .

Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa chirurgicală a Instititului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, iar prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, se într-un comunicat al ANT.

„Dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Dr. Adriana Stoicovici–kdp şi Dr. Andrei Mureșan – coordonator transplant, prima verigă din acest sistem complex al transplantului, a făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor trei oameni. Astfel, în zorii zilei de sâmbătă, 5 februarie, s-a încheiat prima prelevare de organe de anul acesta la spitalul din Baia Mare. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant (…). Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrelor de excelenţă din București și Cluj, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic și renal pentru alţi trei pacienţi”, se arată în acelaşi comunicat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.