Anthony Fauci: Cercetătorii americani vor crea o tulpină de coronavirus pentru studiile de testare a eficienței vaccinurilor

Cercetătorii americani vor crea o tulpină de coronavirus care ar putea fi folosită în posibile studii de testare a eficienței vaccinurilor, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, scrie The Washington Post.

Statele Unite nu intenționează să înceapă astfel de studii, dar au început procesul de creare a unui stoc de coronavirus care ar putea fi folosit pentru a fi inoculat oamenilor, în cazul în care astfel de studii devin necesare, a spus Fauci. El a numit acest proces „Plan C sau Plan D”, un pas preliminar fiind făcut deoarece crearea unei tulpini care îndeplinește standardele de reglementare exacte va dura luni. Studiile pe loturi mari, de 30.000 de persoane, care testează eficacitatea vaccinurilor experimentale, vor avea rezultate mai devreme și vor oferi date de siguranță mult necesare.

„În general, astfel de teste se fac dacă nu ai suficiente infecții în comunitate, la un moment dat, pentru a vedea eficiența vaccinului”, a spus Fauci. „Din păcate pentru noi, nu avem această problemă, avem o mulțime de infecții”.

De obicei, cercetătorii testează vaccinurile folosind medicamentul experimental sau injectând subiecții cu un placebo și așteaptă să vadă dacă cei care au primit vaccinul real dezvoltă mai puține cazuri sau boli mai puțin grave după ce au fost expuși la virus, în mod natural. Pentru a spune dacă un vaccin anti-COVID este eficient în proporție de 60%, Fauci a estimat că 150 până la 160 de persoane din 30.000 de participanți, la fiecare studiu, trebuie să se îmbolnăvească.

Chiar dacă s-ar desfășura un astfel de studiu, acesta nu ar înlocui celelalte teste clinice. Datele de siguranță culese din studiile mari vor fi esențiale.

„Suntem în proces de a dezvolta sistemul care să creeze un stoc [de coronavirus] pentru testarea eficienței vaccinurilor, chiar dacă nu credem cu adevărat că vom ajunge să-l operaționalizăm”, a mai spus Fauci.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.