Antibiotice Iași a câștigat o licitație organizată de Ministerul Sănătății din Marea Britanie

Compania Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii pentru cinci medicamente antiinfecțioase injectabile, destinate spitalelor, folosite inclusiv în tratamentul suprainfecțiilor bacteriene asociate COVID-19.

Valoarea licitației se ridică la 11 milioane de euro.

„Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță, că România are viitor! Contractul recent încheiat are o valoare de 11 milioane de euro, ceea ce ne permite consolidarea în perspectivă a afacerii, cât și reconfirmarea statutului de producător de medicamente acceptat de una dintre cele mai mari piețe reglementate din Europa de Vest”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Contractul se va derula pe durata a doi ani, iar primele livrări vor fi onorate începând cu luna ianuarie 2022, fără a pune în pericol asigurarea medicamentelor injectabile betalactamice pentru toate spitalele din România, a precizat compania.

„Accesarea pieței Regatului Unit face parte din strategia de expansiune teritorială a Antibiotice și se înscrie în Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică al companiei pe termen lung. De asemenea, în perspectiva anilor viitori, pentru dezvoltarea portofoliului cu produse adaptate terapeuticii actuale, Antibiotice are în derulare proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) care vor permite dezvoltarea prezenței companiei în aceste piețe și vor determina vânzări importante”, se arată în același comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.