Antibiotice Iași, finanțare prin PNRR pentru autonomia energetică a platformei industriale

Singurul jucător important din sectorul farmaceutic controlat de statul român – Antibiotice Iași – anunță obținerea unei noi finanțări nerambursabile, după ce în urmă cu două săptămâni a primit o finanțare în valoare de 85 milioane lei pentru o nouă capacitate de producție a produselor sterile soluții și topice.

Într-un comunicat recent, compania autohtonă menționează că este vorba de o finanțare nerambursabilă pentru investiția într-o capacitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile, obținută din fonduri PNRR:

„Proiectul pentru construcția unei capacități de producție de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanțare și selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1” – informează producătorul.

La cât se ridică valoarea finanțării

Potrivit reprezentanților comopaniei, „valoarea finanțării este de 4.078.620 lei și este acordată de către Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția totală în acest proiect este estimată la 13.775.806 lei, diferența urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei”.

Panouri fotovoltaice pe clădirile din companiei vor asigura autonomia energetică de până la 35% din necesarul platformei industriale

„Capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice și se va întinde pe o suprafață construită de 31.428 m2 prin instalarea de 4680 panouri fotovoltaice.

Odată finalizată, această investiție va asigura producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcționării platformei industriale de la Iași (prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior)” – transmite Antibiotice, precizând că dezvoltarea durabilă a companiei care să asigure conservarea resurselor pentru generațiile viitoare și un mediu sănătos reprezintă o direcție principală a strategiei de sustenabilitate a companiei în anul 2023 și în perspectiva anilor 2030.

“Tot în acest an, ne-am propus și implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producția de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale. Aceste două investiții vor fi realizate cu aplicarea principiului DNSH – Do No Significant Harm (a nu prejudicia în mod semnificativ) care presupune să construim sustenabil, în condiții de siguranță și eficiență, în așa manieră încât să nu fie afectat mediul, pe toată durata și în toate fazele proiectului, de la proiectare, până la etapa de dezafectare”, a declarat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.