Anunțul medicilor despre singurul supraviețuitor al incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț

Pacientul supraviețuitor al incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț, un bărbat de 74 de ani, a fost externat vineri. Anunțul a fost făcut de managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, dr Florin Roşu.

Bărbatul  este singurul supravieţuitor dintre cei şase pacienţi transferaţi la Leţcani după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț.

„În momentul externării starea pacientului era bună, cu saturaţie 96%, conştient, cooperant, se alimenta singur. Adică o stare normală. La internarea în Terapie Intensivă pacientul a ajuns într-o stare foarte gravă, fiind intubat, ventilat mecanic, comatos, cu disfuncţii multiple de organ.”, a explicat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Bărbatul, infectat cu SARS-CoV-2, era internat la ATI Piatra Neamț, dar în alt salon față de cel unde a izbucnit incendiul.

El și alți cinci bolnavi cu COVID-19 au fost transferați la Spitalul Modular de la Lețcani, însă doar el a supraviețuit. După 3 săptămâni la ATI de la Lețcani, pacientul a fost detubat și mutat în salon, în Spitalul de Boli Infecțioase, unde a mai stat internat alte două săptămâni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.