Aparatură de ultimă generație pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca aparatură de ultimă generație. Investiția s-a ridicat la o valoare de 256.414 lei, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.

”Calitatea actului medical şi a serviciilor oferite pacienţilor ne preocupă în mod deosebit, motiv pentru care investiţiile în spitalele clujene vor continua să reprezinte o prioritate absolută şi a actualului mandat. Cu siguranţă, noile dotări vor veni atât în sprijinul medicilor, facilitându-le munca, cât şi în sprijinul pacienţilor, ajutându-i să depăşească mai uşor procedurile sau intervenţiile la care sunt supuşi”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, în comunicatul de presă.

Achiziția a fost realizată de Consiliul Județean Cluj, banii fiind alocați din bugetul propriu al instituției. Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, a fost dotat cu un set litotritor endovezical, cu un ureteroscop flexibil cu două canale de lucru, un transductor biplan, transrectal, unul convex şi unul liniar, o targă pentru transportul pacienţilor, trei telescoape şi două seturi de uretrotomie, potrivit sursei citate.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.