Apel pentru donare de plasmă covalescentă

Pacienţii din judeţul Mureş vindecaţi de COVID-19 sunt rugați să vină la Centrul de Transfuzie să doneze plasmă convalescentă pentru bolnavii din spitale aflaţi în stare critică. Apelul vine din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureș.

”Plasma obținută de la donator vindecat de COVID-19 va fi utilizată pacienţilor aflaţi în stare critică, pentru a reduce riscul de deces. Astfel, toţi pacienţii vindecaţi care au trecut prin boala COVID, fără complicaţii, sunt invitaţi să doneze plasmă convalescentă, aceştia trebuind să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi donatorii de sânge: să aibă sub 60 de ani şi peste 50 kg şi să nu sufere de anumite boli”, se arată într-un comunicat de presă al unității sanitare.
Persoanele care doresc să doneze plasma trebuie să prezinte documente din care să reiasă istoricul de infecție cu SARS-CoV-2, respectiv biletul de externare sau scrisoare medicală în care să fie menționat diagnosticul COVID-19, test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, rezultat pozitiv la o testare serologică de anticorpi antiSARS-CoV-2 IgG, efectuată voluntar.

Programul de donare al Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş este de luni-vineri, în intervalul orar 08.00-13.00. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0365 455 030.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.