APMA renunță la toate propunerile de modificare a Contractului Cadru și a Normelor de aplicare pentru 2021

Reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA) au anunțat că renunță la toate propunerile de modificare a Contractului Cadru și a Normelor sale de aplicare pentru anul 2021, pentru Ambulatoriul de specialitate, cu condiția semnării acestuia de la 1 iulie la o valoare a punctului pe servicii de 4 lei și menținerea în actuala formă a Contractului Cadru și a Normelor.
„1. Plecând de la premisa că este necesară o amplă regândire a Contractului Cadru și a Normelor sale de aplicare, care necesită un proces real de consultare, nu un simulacru de 90 de minute
2. Luând act de afirmația președintelui C.N.A.S. Adrian Gheorghe că începând cu 1 iulie C.N.A.S. va demara un proces amplu de consultări pentru rescrierea în totalitate a Contractului Cadru și a Normelor sale de aplicare
3. Considerând esențială semnarea unui nou Contract Cadru începând cu 1 iulie 2021 care să prevadă o creștere semnificativă a finanțării ambulatoriului în concordanță cu prevederile Bugetului de Stat și al Asigurărilor de Sănătate din România,
A.P.M.A. a decis să renunțe la toate propunerile de modificare ale Contractului Cadru și al Normelor sale de aplicare pentru anul 2021, pentru Ambulatoriul de specialitate, cu condiția semnării acestuia de la 1 iulie la o valoare a punctului pe servicii de 4 lei și menținerea în actuala formă a Contractului Cadru și a Normelor”, se arată într-un comunicat al APMA.
Potrivit aceleiași surse, reprezentanții Asociației susțin însă pentru Paraclinic următoarele:
  • creștere cu 25% a tarifelor pentru înalta performanță sau menținerea nemodificată a tarifelor, dar cu decontarea timpului nativ în cazul examinărilor cu substanță de contrast.
  • creșterea tarifelor la 100 lei în cazul ecografiilor vasculare și transvaginale/transrectale.
  • renunțarea la sintagma înaltă performanță și a limitărilor prescrierii acestora pentru investigații care au apărut în urmă cu 50 de ani.
    În comunicatul APMA se arată că „toate celelalte modificări pe care le considerăm necesare urmează să la aducem în discuție, cu o completă argumentare, cu ocazia consultărilor pentru Contractul cadru pe 2022”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.