Aproape 1.700 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare înregistrate în Timiș, în prima săptămână din octombrie

Medicii din Timiș au raportat în prima săptămână a lunii octombrie 1.691 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 98 de cazuri au necesitat internarea.
De asemenea, au fost înregistrate şi 205 pneumonii cu 47 de internări, dar nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, a anunțat DSP Timiş.
Din tranşa de vaccin gripal distribuită pentru vaccinarea personalului medico-sanitar au fost imunizate 725 de persoane.
DSP Timiş recomandă măsuri de ordin general care se impun în cazul infecţiilor respiratorii. Dintre acestea sunt esenţiale evitarea contactului apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie şi evitarea aglomerărilor de persoane în spaţii închise; spălarea mâinilor şi aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile zilnice. De asemenea, în cazul în care o persoană dezvoltă simptome de boală sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut sau care are un risc crescut de complicaţii cauzate de gripă, să se prezinte la medic.
Un vârf al virozelor respiratorii s-a înregistrat în judeţ imediat după reluarea cursurilor şcolare după vacanţa de iarnă, când doar în săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019, în judeţ au fost raportate 2.252 de viroze (cu 51 de internări), 417 pneumonii (cu 90 de internări), cinci cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care s-a primit confirmarea de gripă, prin investigaţii de laborator, pentru un caz, pacientul fiind internat, sub tratament. De asemenea, în acest an au fost înregistrate şi două decese provocate de gripă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.