Aproape 2000 de studenți voluntari, alături de cadrele sanitare din prima linie

Un număr de 1.992 de studenți s-au înscris voluntar pentru a fi alături de medici în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, marți, 24 noiembrie 2020, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus.

”Cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe”, a anunțat DSU pe pagina sa de Facebook.

Alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară vor fi semnate în perioada următoare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.