Aproape 7.000 de consultații online în 5 luni pe platforma ASSMB

Aproape 7.000 de consultații la 5 luni de la lansarea platformei online pacient.assmb.ro, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București .
Platforma este un proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, a lansat în 17 martie 2020, dedicat persoanelor cu probleme medicale care, din diverse motive, nu pot ajunge la medic pentru o consultație față în față.
Pe platforma de evaluare și acordare a asistenței medicale la distanță “peste 500 de medici din spitalele Primăriei Capitalei, cu 53 de specialități medicale, au acordat până în acest moment consultații online pentru aproape 7.000 de persoane.
Pentru bucureștenii de vârsta a treia, care nu au acces la tehnologie, sau nu sunt familiarizați cu mediul online, am pus la dispoziție serviciul de Call Center 0374.887.887 unde pot primi sfaturi referitoare la ce trebuie să facă în situația în care se confruntă cu o problemă de sănătate, sau sunt sprijiniţi să folosească mai ușor platforma de evaluare medicală la distanță.
Ultimele statistici ale platformei pacient.assmb.ro arată o creștere remarcabilă a solicitărilor de consultații pentru medicii de la
Spitalul Clinic Colentina (cu un total de 2.990 cazuri), Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu (cu 1.063 cazuri) și Spitalul Clinic Colțea (cu 865 cazuri).
Cele mai căutate specializări sunt Dermatologie-Venerologie – 855 de consultații, Cardiologie – 508, Psihiatrie – 423, Gastroenterologie – 402 și Endocrinologie – 384″, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.