Aproape jumătate de milion de euro, de la Ministerul Sănătății pentru tratamente în străinătate în primele două luni ale lui 2019

Ministerul Sănătății

În primele două luni ale acestui an, comisia Ministerului Sănătății pentru aprobarea solicitărilor de trimitere a bolnavilor pentru tratament medical în străinătate a aprobat 24 de dosare. Suma totală aprobată a fost de 480.818,25 euro, adică, în medie, un pic peste 20.000 de euro pentru fiecare dosar.

Conform prevederilor legale în vigoare (Ord. m. s. nr. 50/2004, cu modificările și completările ulterioare), trimiterea bolnavilor pentru tratament în străinătate se aprobă de Ministerul Sănătății numai pentru afecțiunile care nu pot fi tratate în țară, pe baza unei documentații medicale întocmite de direcțiile de sănătate publică.

Pot beneficia de finanțarea tratamentului în străinătate și bolnavii care necesită efectuarea de transplant de organe, țesuturi sau celule de origine umană și care prezintă și patologii asociate ce nu permit efectuarea intervenției în centrele acreditate din România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.