Aproape o mie de afecțiuni ale căilor respiratorii, în județul Teleorman, în ultima săptămână

Aproape 1.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii au fost înregistrate în judeţul Teleorman în ultima săptămână de raportare, peste 100 dintre persoanele diagnosticate fiind internate în spital.

Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman arată că 838 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii acute şi alţi 155, cu pneumonii. În 110 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

În ultima săptămână, s-a înregistrat o creştere uşoară a numărului total de afecţiuni respiratorii, mai semnificativă în cazul pneumoniilor, potrivit medicului epidemiolog din cadrul DSP Teleorman Luminiţa Dumitraşcu.

Dintre persoanele diagnosticate în ultima săptămână cu viroze respiratorii, 87 sunt copii cu vârsta mai mică de un an, 183 au între 2 şi 4 ani iar 283 sunt minori cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. În ceea ce priveşte pacienţii care au necesitat internarea, 58 din cei 67 care au fost spitalizaţi sunt copii. În aceeaşi perioadă, în judeţul Teleorman s-au înregistrat şi 155 de cazuri de pneumonie, dintre care 53 în rândul copiilor. Din cei 43 de pacienţi internaţi, 19 au vârste de până în 14 ani.

În acest sezon, în Teleorman nu a fost înregistrat niciun caz de gripă şi aproape 32.000 de persoane au fost vaccinate antigripal.

„Din cele 36.870 de doze de vaccin antigripal repartizate, până la această dată au fost administrate 31.827 de doze, în ultima săptămână fiind imunizate 2.321 de persoane”, a declarat Luminiţa Dumitraşcu, potrivit Agerpres.

În cadrul campaniei de vaccinare au fost imunizate personalul medical şi persoanele aflate în grupele de risc, perioada optimă de administrare a vaccinului antigripal fiind 15 octombrie – 31 decembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.