Aproape o tremie dintre pacienții tratați de COVID-19 în spitalele din Marea Britanie au necesitat reinternare în decurs de mai puțin de 4 luni

Sechelele post-COVID-19 au făcut ca aproape o tremie dintre pacienții care au fost tratați de COVID-19 în spitalele din Marea Britanie să aibă nevoie de o reinternare în decurs de mai puțin de patru luni. Mai mult, un pacient din opt a murit în această perioadă, potrivit The Guardian.

După ce au analizat datele a 48.000 de pacienți, timp de 140 de zile, medicii au ajuns la concluzia îngrijorătoare că trebuie să le facă mai multe analize și investigații pacienților și să-i monitorizeze chiar și după aparenta lor vindecare, pentru a depista din timp eventuale complicații ale bolii și semne de afectare a altor organe.

Virusul SARS-CoV-2 creează cu precădere probleme respiratorii grave, dar poate infecta și afecta și alte organe, precum inimia, ficatul și rinichii. În alte cazuri, infecția cu coronavirus a antrenat declanșarea unor boli de metabolism, precum diabetul.

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la University College London și de la Universitatea Leicester, cu ajutorul Biroului Național de Statistică, datele arătând că boala provocată de noul coronavirus are încă multe necunoscute. Potrivit cercetătorilor, cei 48.000 de pacienți studiați au fost exernați înainte de data de 31 august 2020.

Simptome aparent inexplicabile, care persistă mai mult de patru luni, au fost deja descrise în literatura de specialitate și au fost denumite „long COVID” (Covid pe termen lung) sau „sindrom post-COVID”. Medicii încă încearcă să-și dea seama care sunt mecanismele prin care infecția provoacă disfuncții pe termen lung ale organelor. Și de multe ori nu este vorba despre afectarea unui singur organ, ci despre o problemă multi-sistem. În plus, se întâlnește mai frecvent în rândul pacienților cu vârste sub 70 de ani și, de asemenea, par să fie mai afectați pacienții din numite grupuri etnice decât pacienții din populația albă, mai scrie The Guardian.

Potrivit autorilor studiului, „creșterea riscului nu a fost limitată doar la vârstnici și nu a fost uniformă între etnii. Diagnosticul, tratamentul și prevenirea sindromului post-COVID necesită abordări integrate, multidisciplinsre, iar cercetarea urgentă este necesară pentru stabilirea factorilor de risc. Descoperirile noastre sugerează că povara pe termen lung a morbidității legate de COVID-19 asupra spitalelor și a sistemelor medicale mai largi ar putea fi substanțială. ”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.