Arad: Coordonatorul centrului de vaccinare care a aruncat accidental la gunoi 18 doze de Pfizer, sancţionat cu avertisment

Coordonatorul centrului de vaccinare din oraşul Ineu, care anunţase, marţi, că a aruncat accidental la gunoi trei flacoane cu 18 doze de ser Pfizer, a fost sancţionat cu avertisment, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, în urma verificărilor făcute.

„Ce s-a întâmplat acolo nu a fost ceva intenţionat sau premeditat, a fost o eroare umană. Legislaţia spune că putem avea până la 10% pierderi, dar la Arad nu am avut de la începutul anului nicio pierdere, acum s-au pierdut trei flacoane. S-a dat un avertisment şi rugăm mai multă atenţie, să nu se mai întâmple. S-a suplimentat cu dozele pierdute”, a declarat şeful DSP Arad, Horea Timiş, pentru Agerpres.

Conform sursei citate, coordonatorul centrului a aruncat dozele la sfârşitul programului în prima zi de vaccinare anti-COVID-19 la centrul deschis în Ineu.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Arad anunţase, marţi, că flacoanele cu ser au fost aruncate, luni, din greșeală la gunoi, cu ambalajul de carton, însă responsabilii centrului de vaccinare din Ineu au anunţat abia a doua zi situaţia, când au realizat că lipsesc doze.

„Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat şi transportat la staţia de sortare de la Mocrea”, a informat CJCCI Arad.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.