Arad: Numărul copiilor care s-au prezentat la UPU cu erupții cutanate, grețuri și vărsturi a crescut la 40

Un număr de 40 de copii, elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, s-au prezentat la Unitatea de Primir Urgențe a Spitalului Clinic Județean, cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături. Paisprezece dintre ei au rămas internați, a precizat în această dimineață Ministerul Sănătății.

Ieri, MS a precizat că există suspiciuni că în sălile de curs unde învață copii au fost efectuate vineri proceduri de Dezinfecție, Desinsecție și Deratizare (DDD) și este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanțe chimice, care să le fi produs această simptomatologie.

În aceste condiții, MS a ordonat un control.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a  deplasat la unitatea școlară  și a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

O altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s- a deplasat la UPU  a spitalului județean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia copiilor.

De asemenea,  reprezentanți ai DSP Arad și Poliția caută firma care a efectuat operațiunile DDD. Se pare că aceasta are sediul social la Hunedoara.

”Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie  verificate toate  firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar se pare că  la Arad, nimeni  nu și-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritații faciale și  oculare pentru că, în continuare, operațiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum fimele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei  vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația” a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat că vor fi suspendate în clădirea unităţii şcolare unde s-a efectuat deratizarea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.