Arad: Spitalul Județean introduce procedura minim invazivă ERCP pentru tratarea afecțiunilor biliare și pancreatice

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad va implementa o procedură minim invazivă destinată tratamentului afecțiunilor biliare și pancreatice. Procedura ERCP va fi folosită pentru diagnosticarea și tratarea problemelor căilor biliare și pancreatice, fără a fi necesară intervenția chirurgicală. Aceasta este deosebit de utilă pacienților care suferă de icter mecanic.

Investițiile recente în infrastructura medicală vor asigura o calitate superioară a serviciilor. ”Până acum, pacienții din Arad care aveau nevoie de această procedură erau nevoiți să se deplaseze la centre medicale din Timișoara, Oradea sau Cluj. Odată cu introducerea ERCP la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pacienții scapă de drumurile obositoare către alte județe și beneficiază de îngrijire medicală avansată chiar aici, acasă. Investițiile în infrastructura medicală și atragerea specialiștilor bine pregătiți sunt priorități pentru noi”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Intervențiile vor fi realizate de medicul specialist gastroenterolog, dr. Sebastian Grada, care s-a supraspecializat în această tehnică la Spitalul Clinic Colentina din București. ”M-am supraspecializat în această procedură la Spitalul Clinic Colentina, în anul 2023, sub îndrumarea unor specialiști de renume. Ulterior, anul acesta, mi-am completat studiile pentru ca pacienții din Arad să poată beneficia de această intervenție local, odată cu deschiderea noii săli moderne”, a explicat dr. Grada.

Secția de Gastroenterologie a fost dotată cu aparatură de ultimă generație, în valoare de 2,8 milioane de lei, achiziționată de Consiliul Județean Arad. Potrivit șefei Secției Clinică Gastroenterologie, dr. Dana Iovănescu, această procedură va ajuta pacienții cu obstrucții ale căilor biliare cauzate de litiază biliară, tumori ale căilor biliare sau stenoze. ”Prin această procedură nouă, vom putea ajuta pacienții în cazul obstrucției căilor biliare datorate litiazei biliare, unor tumori ale căilor biliare sau unor stenoze. Astfel, vor putea fi îndepărtați calculii fără ca aceasta să necesite o intervenție chirurgicală, iar pacienții cu ictere obstructive vor beneficia de montarea de stenturi endoscopice”, a adăugat dr. Iovănescu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.