Arafat: Accesul în mall-uri și în magazinele nealimentare, în baza certificatului verde COVID. Ce excepții sunt prevăzute

Secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Sitauții de Urgență (DSU), a declarat, luni, că accesul în centrele comerciale și în incinta magazinelor nealimentare va fi permis numai în baza certificatului verde.

„La mall-uri, la intrare, la centrele comerciale, este obligatoriu verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală. În centrele comerciale, nu veți găsi cuvântul mall nicăieri pentru că nu este o definiție juridică, există centre comerciale. Au existat și în hotărârea trecută, dar din cauza unor aspecte juridice era încadrată într-o categorie care vizează limita de 50% din persoane. A fost corectată această situație, clarificată”, a declarat Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern.

Guvernul a aprobat, totodată, ca accesul în centrele comerciale a persoanelor care se deplasează pentru vaccinare în aceste incinte să se facă fără prezentarea certificatului verde, dar cu asigurarea unor culoare de deplasare controlate.

„Se va permite accesul prin excepţie în centrele şi parcurile comerciale a persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin şi numai dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate prin intrare, deplasare şi ieşire din mall. Adică se va putea intra la un centru de vaccinare, dar trebuie organizat astfel, se intră se vaccinează, se iese din mall”, a mai spsi șeful DSU.

Arafat a adăugat că aceeaşi excepţie se aplică în cazul mall-urilor care au în incintă spaţii de servicii publice, administrative, cum sunt cele pentru paşapoarte.

„Acolo se poate intra cu test valabil şi cu dovada programării la centrul de paşapoarte sau la centrul de servicii comunitare care există în interiorul mall-ului”, a spus Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.