Raed Arafat: Au fost depuse deja zece oferte pentru termoscannere

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat că miercuri au fost deja depuse zece oferte pentru termoscannere, iar în acest moment se poartă negocieri.

“Până la sfârșitul zilei sper să avem rezultatul negocierii și o să știm în cât timp vor fi livrate”, a adăugat Arafat.

Același lucru se întâmplă și în cazul altor materiale și echipamente de protecție.

„Mâine vor fi deschideri (n.r. ale ofertelor) pentru echipamente de protecție și să vedem câte firme vor veni, știu că sunt firme care vor veni să prezinte oferte chiar azi după-masă”, a precizat Arafat.

Acesta a menționat că toată activitatea de achiziții este în desfășurare și se lucrează pentru a se finaliza procedurile respective.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă referitoare la gestionarea situației privind noul coronavirus (COVID- 19).

Guvernul României urmează să achiziționeze 35 de termoscannere, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate.

”Pe 26 februarie va fi termenul pentru primirea și deschiderea ofertelor”, declara recent ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Dintre cele 35 de termoscannere, cinci vor ajunge pe aeroportul Otopeni și câte două pentru celelalte 15 aeroporturi din țară.

În ceea ce privește echipamentele necesare, ministrul Sănătății a dat asigurări că nu lipsește niciunul, dar a fost decisă suplimentarea unora dintre cele specifice pentru Terapie Intensivă, în luna martie.

În privința măștilor, însă, există o problemă la nivel mondial, a precizat ministrul, afirmând că se lucrează la identificarea unor surse.

„Se lucrează contra cronometru pentru a umple aceste stocuri de materiale de prevenţie – măşti, mănuşi ş.a.. La spitale avem stocuri de circa o lună, o lună şi jumătate”, a spus Costache.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.