Arafat, despre evoluția cazurilor COVID: Tendinţă foarte uşoară de scădere, încă trebuie monitorizat acest lucru

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, vineri, că România se află pe un platou în ceea ce priveşte numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cu o „foarte uşoară tendinţă de scădere”.

„Există tendinţă foarte uşoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că este un lucru consistent şi care va fi viteza cu care va scădea numărul de cazuri noi. Numărul este foarte mare şi în continuare va produce în următoarea perioadă presiune asupra sectorului sanitar, asupra secţiilor de terapie intensivă şi asupra unităţilor de primi urgenţe”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat.

Totodată, Raed Arafat a precizat că în ultimele zile numărul pacienților din secțiile ATI a crescut.

“Pacienţii de terapie intensivă, în 22 octombrie au fost 1.848 de pacienţi în terapie intensivă şi aici chiar dacă există un platou sau foarte uşoară scădere a numărului cazurilor, totuşi numărul cazurilor de ATI a crescut, suntem la 1.875 de cazuri de terapie intensivă în ziua de astăzi. La decese, din păcate, încă ne situăm la un număr mare de decese, astăzi avem 481, am depăşit şi recordul de 500, adică am trecut de 500 în unele zile aşa că numărul deceselor, din păcate, este corelat şi cu numărul cazurilor care se află în terapie intensivă şi creşterea acestui număr de cazuri în terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr, din păcate, destul de mare de decese”, a afirmat şeful DSU.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.