Arafat, despre situația pacienților COVID de la ATI: La Terapie Intensivă suntem pe un platou

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat în ceea ce privește numărul pacienților COVID-19 internați la Terapie Intensivă că aici asistăm la o fază de platou.

”La Terapie Intensivă suntem pe un platou, suntem pe un platou de câteva zile, de 400 de cazuri. Mai crește cu câteva, mai scade cu câteva, dar e un platou. Să vedem cât se menține acest platou, dacă începe din nou să crească sau rămâne platoul acesta și crește doar numărul cazurilor mai ușoare. Sunt foarte multe variabile cu care putem să ne întâlnim. Cum v-am zis, obligația noastră, a Ministerului Sănătății este să fim pregătiți pentru ce poate fi mai rău, în speranța că totuși nu vom ajunge la astfel de situații”, a declarat dr. Arafat luni seară la B1TV.

Totodată, șeful DSU a mai spus că estimările autorităților vizează o creștere a numărului noi de cazuri de persoane cu COVID-19, însă rămâne de văzut care va fi ritmul cu care se va întâmpla acest lucru.

Luni, România a înregistrat luni peste 4.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

”Noi am avut niște creșteri serioase. Vedem săptămâna aceasta cum vom fi. Faptul că am avut două-trei zile la 6.000 de cazuri nu trebuie să ne liniștească. Astăzi (luni – n.r.) au fost 4.000, dar știm foarte bine că era perioadă de weekend, se testează mai puțin, deci noi totuși ne așteptăm să avem creștere mai departe. Să vedem care va fi modalitatea de creștere, cât de încet sau cât de repede o să fie”, a mai precizat Arafat.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.