Arafat: Guvernul va prelungi starea de alertă. Vine o perioadă dificilă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat,  a spus că Guvernul va prelungi starea de alertă în 14 decembrie și până atunci va face o nouă analiză dacă se impun sau nu noi restricții. Un lockdonwn total, la nivel național, este însă exclus, a precizat Arafat, la un post de televiziune.

Medicul Raed Arafat a afirmat că în prezent se constată o scădere a cazurilor de coronavirus în România, dar dacă acest trend va continua sau nu în perioada următoare depinde de populație, el atenționând că vine o perioadă dificilă, iar pericolul este ca în ianuarie-februarie să asistăm din nou la o creștere agresivă a cazurilor.

De asemenea, șeful DSU a spus că prezenta carantinare a unor localități a dat roade, în majoritatea cazurilor, a menționat Raed Arafat.

„Când vedem localitățile care au fost carantinate, toate au arătat, chiar dacă au avut carantina prelungită cu încă 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, că s-a reușit controlul situației. (…) La Timișoara, care n-a fost carantinată, au fost carantinate localitățile din jur și asta a avut un impact și asupra Timișoarei și s-a văzut că la Timișoara este o scădere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit să prelugim”, a spus Arafat, la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.