Arafat: Nu sunt discuții în prezent pentru transformarea altor spitale în unități suport-COVID

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat luni noapte, întrebat dacă și alte spitale vor fi transformate în unități suport-COVID, că nu există în prezent discuții în acest sens.

”Multe din spitalele care sunt în regim de urgenţă, care nu sunt spitale COVID, deja preiau pacienţi COVID şi am dat exemple: Sf. Pantelimon, Universitar, care au secţii COVID, în spital de urgenţă general şi care tratează şi alte urgenţe”, a declarat dr. Arafat în cadrul unei conferinţe de presă de luni noapte, susţinute la Palatul Victoria, după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală.

Întrebat dacă în unităţile de primiri urgenţe din Capitală există pacienţi care aşteaptă să se elibereze locuri la terapie intensivă, dr. Raed Arafat a precizat: ”În cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) erau, la un anumit moment, în jur la 154 – 155 de pacienţi, dar asta e în dinamică. Unii au nevoie numai de oxigen. Ce e important este că cei intubaţi – ventilaţi şi cei ventilaţi pe CPAP a scăzut numărul lor astăzi faţă de ieri. Dar totuşi există un număr, (…) de aceea insistăm ca oamenii să solicite ajutorul medical mai devreme.”

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.