Arafat: Pacienți COVID din Capitală, transferați la Tulcea şi Târgu-Mureş

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că în Capitală nu mai este niciun pat liber la ATI, patru pacienţi infectaţi cu SARS-COV2 fiind transferaţi vineri la Tulcea şi Târgu-Mureş.

„Sunt paturi care se activează în dinamică, acolo unde număr pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor sau în zone unde putem să activăm şi transferăm pacienţii. Astăzi s-au operat patru transferuri din Bucureşti – unul către Tulcea şi trei sunt în curs de realizare către Târgu-Mureş, care a suplimentat numărul paturilor în secţia exterioară a Spitalului Judeţean şi unde au suplimentat cu cinci paturi, din care două au fost ocupate de pacienţi care se aflau în UPU Târgu-Mureş şi trei care pleacă de la UPU Floreasca şi UPU Sfântul Pantelimon către UPU Târgu-Mureş”, a declarat Raed Arafat la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

El a adăugat că la acest moment în ţară mai este un pat liber la Timiş, în timp ce la Bucureşti niciunul, acesta fiind motivele pentru care au fost transferaţi pacienţi în alte zone.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.