Arafat: Scăpări ale legislației privind fumatul „sunt exploatate la maxim de producătorii de tutun”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atras atenția, într-o postare pe Facebook, că “promovarea agresivă, sub diferite forme ascunse, a produselor din tutun continuă mai mult decât oricând”.

Potrivit secretarului de stat, de vină sunt “unele scăpari ale legislației în vigoare privind fumatul”, care „sunt exploatate la maxim de producătorii de tutun, iar ținta în mare parte rămân adolescenții, viitorii consumatori fideli ai produselor din tutun, având în vedere adicția pe care o induc aceste produse și faptul că o dată ce adolescentul este ‘recrutat’, acesta greu se mai lasă”.

El a atras atenția asupra promovării ascunse a produselor din tutun în magazine, dar și în mediul online, prin intermediul personajelor cu puterea de a înfluența tinerii.

În aceste condiții, el a salutat un nou proiect legislativ “care prevede corectarea ;i completarea actualei legislații care reglementează produsele din tutun și promovarea acestora”.

Este vorba despre un proiect de lege ce prevede că produsele din tutun ar urma să poată fi comercializate doar în magazine specializate (tutungerii), iar reclamele la țigări și sponsorizarea de evenimente de către companii producătoare de țigări ar urma să fie interzise, a fost depus săptămâna aceasta de USR la Parlament.

Potrivit inițiatorului său, deputatul USR Emanuel Ungureanu, proiectul de lege își propune să limiteze numărul adolescenților români care se apucă de fumat, în condițiile în care procentul adolescenților fumători a explodat, în ultimii ani, în România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.