ARPIM donează 100.000 de lei pentru pentru materiale dezinfectante, sanitare și de igienă

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) donează 100.000 de lei, pentru achiziția de materiale dezinfectante, sanitare și de igienă, în cadrul “Campaniei de informare și prevenție coronavirus”, demarată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Guvernul României.

Aceste materiale vor fi distribuite către instituții publice, spitale și alte instituții sanitare, precum și populației aflată în nevoie, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii Române din cele 47 de filiale din țară ale organizației și în coordonare cu Direcțiile de Sănătate Publică locale.

“Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, este important să acționăm imediat și să ne unim forțele. De aceea, companiile membre ARPIM susțin implicarea voluntarilor de la Crucea Roșie Română în demersul pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a coronavirusului. Prin donația noastră ne dorim să venim în sprijinul autorităților și populației cu produse de igienizare a suprafețelor, dezinfectanți de mâini și alte materiale sanitare și de igienă ce vor fi distribuite instituțiilor care au semnalat către DSP o nevoie stringentă”, a declarat Alina Culcea, președinte al ARPIM.

Totodată, ARPIM se alătură Federației Europene a Asociațiilor şi Industriei Farmaceutice (EFPIA), care a lansat la începutul lunii februarie un apel către companiile farmaceutice membre pentru identificarea unor molecule sau instrumente în portofoliile lor pentru a ajuta lupta împotriva coronavirusului. După ce noul coronavirus s-a răspândit și în Europa, membrii EFPIA au declarat că își intensifică eforturile de căutare a soluțiilor și au în derulare proiecte de cercetare și dezvoltare sau au în vedere donații de medicamente și consumabile medicale critice, precum și sprijin financiar pentru soluționarea acestei crize aflată într-o evoluție rapidă.

“Ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Ca asociație reprezentativă a companiilor farmaceutice inovative, ne asumăm un rol activ în a sprijini sistemul sanitar și populația, cu prioritate în comunitățile afectate de coronavirus”, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM.

Campania organizată de Crucea Roșie Română la nivel național vine în urma semnării unui Memorandum cu Guvernul României și are ca obiectiv principal, pe lângă distribuirea de materiale sanitare și de igienă, informarea corectă a populației privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19, precum și combaterea știrilor false care se răspândesc în mediul online.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.