ARPIM face o serie de recomandări în contextul măsurilor luate de autorități pentru diminuarea răspândirii coronavirusului

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) face o serie de recomandări membrilor săi, pentru limitarea impactului răspândirii coronavirusului în România.

Astfel, printre recomandări se numără limitarea organizării și participării la evenimente cu profesioniștii din domeniul sanitar, înlocuirea activităților curente cu întâlniri online și teleconferințe și adaptarea programului de promovare farmaceutică, considerând prioritățile personalului medical privind îngrijirea pacienților și a cazurilor urgente care apar în spitale.

“Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, ARPIM se alătură eforturilor autorităților. Răspândirea acestui virus poate fi încetinită în mod semnificativ prin implementarea unor activități robuste și responsabile de control, mesaj transmis membrilor ARPIM. Avem grijă de pacienții noștri, de angajații și de partenerii noștri”, a declarat Alina Culcea, președinte ARPIM.

Referitor la evenimentele destinate medicilor, recomandările ARPIM prevăd analizarea organizării unor astfel de evenimente, chiar și în cazul unor adunări restrânse (10-15 persoane), având în vedere nevoile de îngrijire medicală la nivel național și local și măsurile deja instituite de autorități.

„Reprezentanții medicali vor respecta regulile impuse de autorități în ceea ce privește prezența lor în spitale sau interacțiunile cu profesioniștii din domeniul sanitar, prioritar fiind timpul acordat de medici îngrijirii pacienților. De asemenea, sunt recomandate interacțiunile prin canale virtuale și telefon”, se arată într-un comunicat al APRIM.

Referitor la recomandările pentru siguranța angajaților, ARPIM recomandă companiilor membre să comunice constant cu angajații, să îi informeze cu privire la măsurile de prevenție, să limiteze sedințele și adunările interne, să ofere posibilitatea de telemuncă, să respecte restricțiile de călătorie, să aibă un control al vizitatorilor în companie, să pună la dispoziția angajaților echipamente de protecție și dezinfectante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.