Asistenții medicali care profesează ca persoană fizică independentă sunt obligați să încheie asigurare de răspundere civilă profesională

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), prin Consiliul național, a adoptat o hotărâre privind încheierea asigurării pentru răspundere civilă profesională pentru asistenții medicali generaliști, moașe și asistenții medicali care exercită profesia în regim independent ca persoană fizică independentă sau ca titulari de cabinete individuale de practică independentă.

Astfel, prin Hotărârea consiliului național al OAMGMAMR nr. 39/2018, publicată astăzi în Monitorul Oficial, nu doar titularii de cabinete de practică independentă sunt obligați să încheie asigurări de răspundere civilă profesională suplimentară, la o valoare minimă a riscului asigurat echivalentă în lei pentru 20.000 de euro, ci și asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali care exercită profesia ca persoană fizică independentă.

Hotărârea 39/2018 intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial și abrogă Hotărârea 1/2018, publicată în Monitorul Oficial în martie 2018.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.