Asociația Naționala pentru Protecția Pacienților salută introducerea noului program curativ de chirurgie oncologică

Asociația Naționala pentru Protecția Pacienților salută introducerea noului program curativ de chirurgie noncologică, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat, după o întâlnire între ministrul Sănătății, Victor Costache, și Vasile Barbu, președintele asociației.

”Reprezentantul pacienților a apreciat noua politica de sănătate a echipei MS prin care se urmărește depistarea precoce a cancerului și asigurarea terapiei necesare printr-o finanțare corecta a pachetului de servicii de radioterapiei și chimioterapie,  utilizarea tumor board- urilor, dezvoltarea programelor de screening”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Victor Costache și Vasile Barbu au discutat despre noile măsuri de reformă din sistemul sanitar, despre asigurarea serviciilor integrate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și boli cardiovasculare, liberalizarea programelor de sănătate pentru pacienții critici, coplată, dar și introducerea asigurărilor private de sănătate.

”Ministrul Sănătății a subliniat că actuala echipă a MS urmărește ca, pentru  patologiile care reprezintă primele cauze de mortalitate, cancer și boli cardiovasculare, pacienții să nu mai fie nevoiți să plătească pentru analize sau servicii medicale”, se arată în comunicat.

Oficialul MS a asigurat reprezentantul pacienților că toate deciziile privind politica de sănătate vor fi luate în urma consultării cu aceștia.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.