Asociația OncoHelp: Consumul de alimente condimentate sau acide cauzează cancerul de stomac, mit sau realitate?

Reprezentanții Asociației OncoHelp, atenționează asupra unui mit: „Consumul de alimente condimentate sau acide cauzează cancerul de stomac”. Potrivit acestora, o serie de factori pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni:
Realitate: Deși alimentele condimentate pot agrava simptomele pentru unele persoane, nu există dovezi solide care să le asocieze direct cu apariția cancerului de stomac.
Factorii precum fumatul, infecția cu bacterii Helicobacter pylori și o dieta cu alimente <<sărace>> în nutrienți și fibre pot contribui în dezvoltarea acestei boli” – subliniază aceștia.
Potrivit ONG-ului, stilul de viață și factorii de mediu joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea bolii la care se adaugă, în unele cazuri, o predispoziție genetică.
„Una dintre metodele de depistare a cancerului gastric este endoscopia. Această procedură permite examinarea video a interiorului stomacului cu ajutorul unui aparat numit endoscop( un tub flexibil prevăzut la capăt cu o cameră video). În cadrul Asociației OncoHelp- Centrul de Oncologie OncoHelp pot fi realizate gratuit investigații de tip endoscopic” – informează, cu acest prilej, organizația pacienților oncologici.
Foto: Facebook/OncoHelp

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.