Asociația pentru Servicii și Comunicare în Oncologie, premiată de International Association for the Study of Lung Cancer

Asociația Română pentru Servicii și Comunicare în Oncologie (APSCO) va fi premiată luna viitoare la Barcelona, în semn de recunoaștere pentru eforturile depuse în lupta împotriva cancerului pulmonar. Asociația va primi Advocate Travel Award de la Asociația Internațională pentru Studiul Cancerului de Plămân (International Association for the Study of Lung Cancer – IASLC), în cadrull Conferinței mondiale IASLC 2019, care se va desfășura în Spania.

„Ponderea cancerului pulmonar și rata mortalității sunt probleme semnificative în România”, a declarat Csaba Laszlo Degi, inițiatorul proiectului APSCO. „Vrem să creștem vocile pacienților cu cancer pulmonar printr-o cercetare de transformare. Scopul nostru final cu cercetarea este să avem un tratament plin de compasiune și susținere pentru toți bolnavii de cancer, făcând vizibilă supraviețuirea cancerului pulmonar în toată România”, a mai spus Csaba Laszlo Degi.

Prin Advocate Travel Award, APSCO va primi înscrierea gratuită la conferință, o sumă de bani fixă ​​pentru compensarea costurilor de călătorie, cazare pentru patru nopți și va fi scutită de taxa de membru IASLC pentru anul 2020.

APSCO este o asociație non-profit al cărei scop este informarea şi schimbarea mentalităţii pacienţilor şi societăţii vizavi de diagnosticul cancer, recuperarea fizică şi psihică a bolnavilor de cancer, promovarea şi implementarea drepturilor acestora, dar şi sprijinirea cadrelor medicale. Prin colaborarea cu IASLC, reprezentanții asociației speră să contribuie la răspândirea mesajului “Speranța trăiește” în rândul pacienților cu cancer pulmonar, dar și a supraviețuitorilor români, în luna noiembrie, dedicată conștientizării cancerului pulmonar.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.