Aspirina, testată ca parte a unui tratament potențial pentru cancerul agresiv de sân

Un studiu clinic, finanțat de programul Breast Cancer Now Catalyst, care își propune să accelereze progresul în cercetare prin inovație și colaborare, testează dacă aspirina poate face tumorile mai sensibile la imunoterapie în cazul pacientelor cu cancer mamar, potrivit The Guardian.

Aspirina este testată ca parte a unui tratament potențial pentru o formă agresivă de cancer de sân, iar cercetătorii speră că medicamentul ieftin și disponibil pe scară largă să poată funcționa bine atunci când este combinat cu imunoterapia pentru pacienții cu cancer mamar triplu negativ.

În cadrul studiului, unii pacienţi vor primi aspirină în combinație cu un alt medicament (avelumab) înainte de o intervenţie chirurgicală şi de începerea tratamentului de chimioterapie.

În Marea Britanie, aproximativ 8.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân triplu negativ care este un tip de cancer de sân mai puțin frecvent, dar adesea mai agresiv, care afectează în mod disproporționat femeile mai tinere și femeile de culoare.

„Medicamentele antiinflamatoare, precum aspirina, ar putea deține cheia creșterii eficacității imunoterapiei atunci când sunt utilizate în același timp. Încercarea utilizării unui medicament precum aspirina este interesantă, deoarece este atât de disponibilă pe scară largă, fiind un produs ieftin. Sperăm că studiul nostru va arăta că atunci când este combinată cu imunoterapia, aspirina îi poate spori efectele și poate oferi în cele din urmă o nouă modalitate sigură de a trata cancerul de sân”, a declarat Dr. Anne Armstrong, coordonatoarea studiului.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.