ASSMB a modificat regulamentul programului ce oferă sprijin financiar pentru teste genetice în cancerul de sân

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunțat modificarea regulamentului privind implementarea proiectului „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente”.

Proiectul prevede acordarea unui sprijin financiar pentru efectuarea de teste genetice, în valoare de maximum 17.000 lei/beneficiar, pentru persoanele diagnosticate cu cancer de sân, care primesc indicație medicală eliberată de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetică.

Modificările aduse proiectului vizează criteriile de eligibilitate, procedura de aprobare a persoanelor eligibile și condițiile de retragere și reînscriere în proiect.

 

Criterii de eligibilitate

 

Conform noilor criterii, sunt eligibili pacienții (femei sau bărbați) peste 18 ani, operați radical sau conservator, cu explorarea ganglionilor axilari (disecție axilară completă sau disecția ganglionului santinelă).

În cadrul procedurii de aprobare a persoanelor eligibile în proiect, a fost introdusă următoarea notă: „Sprijinul financiar se acordă doar solicitanților care nu înregistrează datorii la momentul aplicării în proiect, către Bugetul Local – Direcția generală de impozite și taxe locale de la sectorul de domiciliu”. În același timp, se precizează că nu este necesară prezentarea certificatului de atestare fiscală de către solicitanți la momentul depunerii dosarului. ASSMB se angajează să verifice dacă solicitanții cu domiciliul stabil sau reședința în București nu înregistrează datorii la DGITL.

 

Renunțare și reînscriere

 

În ceea ce privește condițiile de renunțare și reînscriere ulterioară în program au fost aduse următoarele modificări: „Cererea pentru o nouă înscriere în program, ulterioară renunțării/retragerii, va fi admisă pentru motive medicale temeinice, probate cu documente medicale care să ateste cauze de incompatibilitate a efectuării testelor genetice, precum și pentru alte motive justificative, ce țin de beneficiar. O nouă înscriere se va efectua respectând pașii indicați în regulament, documentele depuse anterior nu vor putea fi utilizate pentru reînscrierea în proiect”.

Regulamentul integral al proiectului poate fi consultat pe site-ul ASSMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.